12 prosince 2016

Jablečný crumble na zahřátí

 
I když rozhodně nespadám do kategorie foodblogerů, nějakou náhodou se stalo, že mě Emco oslovilo se svou "vločkovou" výzvou. Překvapilo mě to, ale nakonec jsem kývla, protože vločky jím často a moc ráda, a taky proto, že jsem vám sem tenhle recept stejně chtěla dát;) Patří totiž k mým sezónním favoritům. Je snadný, potřebujete na něj jen pár základních surovin a během chvilky je hotový. A zahřeje. Na těle i na duši♡

2-3 jablka
40 g másla
50 g hladké mouky
50 g hnědého cukru
5 lžic jemných ovesných vloček

Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a nasypejte do zapékací misky. V sekací misce tyčového mixéru nebo ve food procesoru si připravte "drobenku" z ostatních surovin. Začněte rozmixováním másla s moukou, poté přidejte cukr a nakonec vločky. Směs naneste na jablka a nechte zapéct v troubě na 200'C přibližně půl hodiny. Nejlepší je ještě teplý. Drobenka je díky vločkám křupavější a celé jídlo má takovou zdravější auru;) 

Tak dobrou chuť a krásný adventní čas!!

P.






1 komentář:

  1. Přeji krásný nový rok 2017 a co nejvíce fajn příběhů s prima konci. Věra Fina, autorka knih s duší

    OdpovědětVymazat